Kjære hodepine

Kjære hodepine. Du som alltid er med meg hvert minutt, hvert sekund til og med.
Jeg begynner å bli lei av å ikke kunne leve livet mitt noe mer. Lei av at jeg ikke kan se på PC-skjermen når jeg skriver, bare tastaturet og luften. Du gjør det vanskelig å skrive.
Du har også tatt det viktigste i livet mitt fra meg, nemlig lesing. Hvordan mente du at jeg skulle overleve når jeg ikke kan legge med ned å slappe av med en stor, god bok eller et interiørblad fylt med inspirasjon? Hva skal jeg nå gjøre når jeg ikke kan lese blogger for å få inspirasjon til å skrive. Eller i det hele tatt skrive. Du vet ikke hvor vanskelig det er å skrive noe og ikke klare å lese gjennom hele teksten på en gang. Jeg må ha så sinnsykt mange pauser mellom hvert avsnitt.
Du vet heller ikke hvor vanskelig du har gjort livet mitt, dette er det viktigste året på skolen og jeg har ca 0 sjanse til å klare skolearbeid. Det er ikke så lett å gjøre lekser når man ikke kan lese ei side uten å ha så store smerter at man ikke klarer å gjøre noe på flere minutter. Det er også vanskelig å skrive, noe som gjør prøver ganske vanskelig og generelt det å skrive notater. Takk for det.Når jeg trener blir du verre, når jeg dusjer blir du verre, når jeg legger med ned for å se litt TV blir du verre, når jeg bare ligger for å sove blir du verre, kjører jeg for mye bil blir du verre, kan jeg i det hele tatt gjøre noe uten at du forverrer deg fra ?normal hodepine som jeg er vant med etter å ha levd med det i 3 år??
Du har jo fulgt meg i 4 år nå, og du var kanskje en god unnskyldning for å være hjemme fra skolen på ungdomskolen, men nå er jeg lei. Jeg hadde sett for meg at etter 3 år ville du ha blitt mildere mot meg, funnet ut at du var lei av å plage meg?! Men nei, du bestemte deg for å bli sterkere? Hvorfor? Hva har jeg gjort for å fortjene dette? Leste jeg for mye? Er det galt? Har jeg gjort noe skikkelig slemt i Amerika siden du kommer nå? Jeg kan ikke komme på én god grunn for at du skal være sterkere nå! Jeg elsker jo å lese, det var jo det eneste som fikk meg bort fra virkeligheten lenge nok til at depresjonene ikke var så ille. Lesing gjorde livet mitt enklere for da kjente jeg deg ikke så mye.
Er det derfor? Fordi jeg valgte lesing over klaging? For det syns jeg er veldig unødvendig.

Jeg håper at etter at du har lest dette, at du forstår at du gjør det vanskelig å leve normalt. Om du fortsetter må jeg bare stenge meg inn på et mørkt rom 18 av 24 timer i døgnet, og jeg ser virkelig ikke lyst på det.

Forhåpentligvis ikke din for alltid,
Oda Karoline.*Generelle fakta*:

Jeg har slitt med hodepine i snart 4 år nå. Det er så ille at jeg ikke klarer å leve normalt lenger. Jeg er også på det punktet hvor de er så ille at smertestillende (eller placebo-effekten) ikke fungerer lengre. Jeg er også på det punktet hvor hodepinen gjør meg mer emosjonell og jeg gråter, er lei meg og deprimert mye oftere enn før. Den minste ting kan få meg til å gråte, noe som da igjen forsterker hodesmertene.
Jeg kaster ikke opp eller besvimer, men jeg har hatt perioder hvor jeg får skygger forran øynene og en gang forsvant synet mitt helt. Så det er ikke vanskelig å forstå at det er ganske vanskelig. Som jeg skrev i starten av innlegget har jeg også problemer med skolearbeid fordi jeg ikke klarer å lese eller skrive ordentlig. Da får jeg som regel så store smerter at jeg blir svimmel, gråter og blir helt utmattet.
Det aller beste er at jeg har ingen anelse hva det er eller hva det kommer av. Hodesmertene sitter på forskjellige plasser, noe som gjør det vanskelig å identifisere det.
Så neste gang du føler for å kalle meg patetisk for en eller annen grunn, tenk på at jeg har det vanskelig og du vil bare gjøre noe som er vanskelig, vanskeligere for meg.

Takk for meg!

8 kommentarer

Ingrid

22.jan.2012 kl.22:18

Det er vondt å høre at du sliter sånn. Vet at det kanskje kan virke urealistisk akkurat nå, men jeg håper i alle fall at du skal bli bedre fort. Glad i deg, kjære du :)

Sjur Vaage

23.jan.2012 kl.12:12

Har du en eller annen annen blogg du skriver på hele tiden, eller bare blogger du like sjelden som meg, men forhåndsskriver innlegg som Hanna, som du poster når du føler for det? :P

Sjur Vaage

23.jan.2012 kl.19:28

sv: Unnskyldninger, unnskyldninger.

anine

06.feb.2012 kl.17:29

jeg sliter med akkuratt det samme jeg har liggi i 4 snart 5 uker i strekk nå mad hodepine klarer ingen verdens ting har ikke fått vært på skolen i år heller og sykehuset finner ikke ut av hva det er. er heller ingen smartestilende som hjelper på smertene ene forskjeller det virker som jeg har er at jeg kaster opp og blir svimmel.

Mors rebell

07.feb.2012 kl.14:19

anine: Huff, det er ikke lett... Når man er svimmel og spyr er det jo klare tegn på migrene eller at det er noe feil med synet... Men visst sykehuset sier noe annet, kan jeg vel ikke argumentere på det! Jeg skal til nevrolog og hodepine spesialist for å prøve å finne ut hva som kan være galt, kanskje du burde søke om time til det du også?!

Jeg er glad jeg ikke kaster opp, men så kaster jeg opp svært sjeldent også da! Men svimmelheten det har jeg slitt en hel del med, jeg var kronisk kvalm og svimmel i 3 år, samtidig som kronisk hodepine så var det ikke lett... Jeg vet ikke om det er noe trøst, men man blir vandt med det og selv om jeg har hodepine hver bidige dag, klarer jeg å ignorere det i noe grad! Slik at jeg kan komme meg på skole, jobb og generelt ut av huset!

anine

08.feb.2012 kl.02:31

var innlagt på sykehuset for noen dager siden og er hos nevrolog og har tatt masse prøver så venter bare på svar og har fått time på smertekliniken:) de trodde jo først at det var mirgene men de fant ut etter hvert at det ikke var migrene har også vært å sjekka synes og det er helt fint. så nå venter jeg på svar på prøvene.

Mors rebell

08.feb.2012 kl.18:49

anine: Vel da er du heldigere enn meg, selv om jeg sliter som jeg gjør fikk jeg svar fra hodepinespesialisten at jeg ikke var prioritert. Tror det er fordi jeg kommer meg på skolen og jobb ol. Problemet er jo bare at jeg egentlig ikke kan, men så lenge jeg ikke har en fast diagnose orker jeg ikke å sitte hjemme hele dagen, pluss at jeg gjerne vil fullføre videregående på 3 år!

Men jeg håper du finner ut av det, for hodepine er virkelig noe herk!!
Kjære lillesøster!

Huff, visste ikke at hodepinen din var så slitsom. Jeg burde vel egentlig fått det fram da jeg hadde konsultasjonen med deg, eller kanskje det bare var du som var lei av å prate om det. Uansett, håper du finner ut av hva årsaken til hodepinen din er!

Kyss på pannen, fra hun du verdsetter mest her i verden! hihi <3

Skriv en ny kommentar

Mors rebell

Mors rebell

Orkdal

Norske blogger
hits